Valentijnsboeketten uitgereikt door CDA gemeente Losser

Traditiegetrouw heeft het CDA gemeente Losser op Valentijnsdag weer bloemen uitgereikt. Fractievoorzitter Ellen Visschedijk ging samen met haar collega’s op pad om vrijwilligers in de verschillende kerkdorpen met een bloemetje te verrassen.

Vrijwilligers die zich, geheel belangeloos en meestal achter de schermen, inzetten voor de dorpen, verenigingen, geloofsgemeenschap, zieken of ouderen.
“Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving. Zonder hen had de gemeente Losser er heel anders uitgezien!” Volgens het CDA is het nodig om structureel meer aandacht en waardering te hebben voor vrijwilligerswerk.

De vrijwilligers die in het zonnetje zijn gezet:

 

René Weggen (Overdinkel) is o.a. de initiatiefnemer en aanjager van Bruisend Overdinkel. René is bezig om meer samenwerking te creëren tussen de verschillende partijen in Overdinkel.   Daar hoort ook bij dat er meer georganiseerd moet gaan worden en heeft veel plannen. Bij Sportclub Overdinkel is hij actief. René begeleid de stagiaires van de opleiding Sport en Bewegen en Sport en Recreatie en is druk met het organiseren van activiteiten voor de jeugd en het bedenken van nieuwe activiteiten en deze te implementeren. Iemand die midden in de samenleving staat en heeft oog voor de jeugd en denkt probleem oplossend.

 

 

Ferdi de Boer(Losser) is zeer ingenomen met de bloemen als stille dank voor zijn inzet op tal van activiteiten in het Losserse. Met zijn oud ijzer actie heeft hij ruim 160.000, — euro opgehaald in de afgelopen jaren; wel stopt Ferdi binnenkort i.v.m. leeftijd van 70 jaar. Desondanks loopt hij nog de Enschedese halve marathon op de 22e april en de kwart triatlon in Holten in de zomer. De lijst van ondersteunde activiteiten is indrukwekkend. Zo is er 29 april a.s. een dag voor gehandicapten en op 6 juni is er een boottocht voor 200 ouderen, vanaf Zwolle naar Kampereiland en weer terug.  Ferdi regelt alles in zijn eentje, er is geen of comité of bestuur. Een maatschappelijke duizend poot!

 

Hennie Wildenborg (Glane) is in 1979 lid geworden van de EHBO Losser en al vrij vlot daarna gestart met de 2-jarige opleiding voor Lotus-slachtoffer d.w.z. het spelen van slachtoffer bij EHBO-oefeningen al dan niet samen met de brandweer en natuurlijk ook voor de eigen leden tijdens de EHBO-cursus. Dit Lotus-spelen doet hij ook al tientallen jaren voor de EHBO De Lutte.
Vanaf het begin van zijn lidmaatschap van de EHBO Losser doet hij de jaarlijkse Huis-aan-Huis collecte in de gehele “Zoeke”.

 

 

Tonnie Nijhuis (De Lutte) heeft altijd bij de ABN AMRO gewerkt en doet nu als vrijwilliger de hele boekhouding van Dorpshoes Erve Boerrigter (Kulturhus in De Lutte); Tonnie is daarnaast chauffeur op de buurtbus en lid van de kerkhof- en kerkenbosploeg van de St. Plechelmusparochie. Hij heeft jarenlang volleybal gespeeld bij Lutheria en begeleidt nu nog een seniorenteam.

 

 

 

 

Hans Oortman (Beuningen) verzorgt al meer dan 25 jaar de coördinatie van het oud papier halen in Beuningen. Dit alles is nu ondergebracht in de Stichting van Burgstedenfonds waarvan hij oprichter en voorzitter is. Deze gelden komen te goede aan diverse doelstellingen van de Beuningse gemeenschap zoals muziekinstrumenten, activiteiten/uitstapjes voor jeugd/jongeren, ondersteuning bezoekerswerkgroep, etc. Tevens is hij bestuurslid van de katholieke hulporganisatie Caritas. De organisatie richt zich op het lenigen van armoede en bestrijden van sociale onrechtvaardigheid. Kortom een echte stille vrijwilliger en een verbinder voor het dorp Beuningen!

 

Deze vrijwilligers samen met alle andere vrijwilligers in de gemeente Losser verdienen het in de belangstelling staan, iedere vrijwilliger is van onschatbare waarde voor de gemeente Losser!